2018-06-12

Gäst - DT Anna

Jag har fått äran att gästa och testa som DT för Fru Limegrön och ser med spänning fram mot uppdraget. Mer om mig hittar du på www.krumelutt.se där jag och min syster Susanne håller till.
Fru Limegrön har profileringen att ”alla ska kunna pyssla” och söker ständigt efter märken på diverse pyssel som de flesta ska ha råd med, utan att tulla på god kvalitet. Det är en inställning i min smak! Jag tror på de tre K:na D.v.s: klet, kladd och kreativitet. Även om jag ofta landar i slumpen och ”lucky accidents”😊
Här kommer mitt första tips!

Stencil av Fru Limegröns påse

I mitt premiärinlägg tänkte jag visa hur en vanlig plastpåse kan bli och tjänstgöra som stencil. Inte vilken påse som helst, utan Fru Limegröns påse såklart! Återvinning är sällan fel.
Ta två av Fru Limegröns påsar, klipp bort bottnarna och handtagen på båda påsarna. Kasta inte skräpet än!


Lägg samtliga delar ovanpå varandra och på ett värmetåligt underlag. Med hjälp av ett strykjärn smälter smälter du ihop delarna, så att det blir ett något tjockare ”plastark”. Använd bakplåtspapper mellan strykjärnet och plasten.


Bränn ut ”romberna” (mönstret på påsen), antingen de gröna eller de vita med bränn- eller lödpenna. Skär någon millimeter innanför kanten så att romberna håller ihop. Har du ingen brännkniv så kan du såklart skära med en rakbladskniv eller liknande.


Av botten klipper du till småremsor som du strör över stencilen så att det skapar lite mer struktur än bara romberna. Gör sedan samma procedur med strykjärnet för att ”smälta fast” småbitarna.


Innan du använder stencilen behöver den kallna under press annars knölar den till sig och tjänar inte särskilt bra som stencil. Jag hittade en hård plastplatta och en hantel (djupt inne i garderoben)…😊


Tadaaa! En hemmagjord stencil av påsar som du får när du handlar hos Fru Limegrön!
I nästa inlägg ska jag visa hur jag gör ATC-kort med Fru-Limegrönstencilen och akrylfärger på Gelli plate.
Håll utkik efter krumelutter!
Hade
//Anna Virrpanna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar